Minneord ved Thor Johan Rønås bortgang.

Oslo-områdets Elghundklubb mottok den triste meldingen om at vårt svært aktive medlem gjennom mange år Thor Johan Rønås døde 7. mars.

Thor Johan vil bli husket for sitt store engasjement for Elghundklubben, bandhundmiljøet og de siste årene sin innsats for å fremme Svarthunden både som jakthund og i utstillingsringen.

Alltid blid og positivt, uansett om det om det gikk litt trått i svinga. Fantastisk dyktig til å legge planer for å oppnå gode resultater med egne hunder, og aldri vond å be til å hjelpe andre. Hadde Thor Johan tro på at en hund kunne bli champion så ble den det, om det så ble både plan A - B - C eller D som måtte til for å lykkes, så nådde han sine mål. Hans hunder Diana og Athene med alle sine oppnådde titler både nasjonalt og internasjonalt taler for seg.

Mange rundt han har også oppnådde gode resultater på grunn av Thor Johan sine evner til å engasjere. Han fant utstillinger i inn og utland. Snakket med andre som kunne være interessert og bidro med reiseplaner og pågangsmot. Da ble det lettere for trauste Svarthund-, Jämthund- eller Gråhundeiere å svinge seg med, enten det var i Finland, Sverige eller Danmark.

Han hadde også evne til å glede seg over andres resultater, og tok gjerne en jaktprøve med hunden til en kamerat for at den hunden også skulle få sin tittel. Mange valpekjøpere har nytt godt av Thor Johan sin vilje og even til å følge opp avkom etter egne hunder som ble oppdrette under kennelnavnet Elvebakken.

Selv om helsa de siste årene begynte å bli kranglete var han flink til å holde kontakten. Han tok en telefon i ny og ne for å høre hvordan det gikk, og har fremmet interessen for Norsk Elghund Sort på en fremragende måte i både inn og utland.

Som bandhunddommer har han utallige timer i skogen og mange hundeførere sitter igjen med gode minner om Thor Johan. Spesielt var han flinkt til å motivere og oppmuntre ferske hundeførere til å få tro på egne og deres hunders ferdigheter og derved få motivasjon til å starte på jaktprøver og utstillinger.

Når helsa ikke tillot like mange skogsturer lenger bidro han aktivt både som Norsk Kennel Klubb sin representant og som prøveleder. I diskusjonen på dommermøter var han veldig opptatt av å trekke frem det positive i hundenes prestasjoner og mange har lært mye av hans vilje til å dele kunnskap og erfaring.

Thor Johan vil bli husket og savnet for sin positive innstilling, sitt gode humør og sitt store engasjement for elghunden generelt og svarthunden spesielt.

Vi er takknemlige for det Thor Johan utrettet og lyser fred over hans minne.

Thor Johan Rønås i sitt rette element med en Svarthund i skauen

Jeg aksepterer

Det medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, og gjør at vi kan tilby deg en tjeneste som virker best mulig.

Funksjonen kan slås av i de fleste nettlesere gjennom et menyvalg som "innstillinger", "sikkerhet" e.l. Dette vil imidlertid få konsekvenser for bruken av nettstedet generelt